Ga naar de inhoud

Museum Het Voorhuis bestaat 15 jaar!

Het is 15 jaar geleden dat museum Het Voorhuis aan het Koekoekspad in Bleskensgraaf haar deuren opende. Dit jaar besteden ruim aandacht aan dit prachtige jubileum. We hebben daarvoor een reeks aan activiteiten gepland. Wat staat er in de maand april op de agenda?

Op zaterdag 2 april is de nieuwe expositie Boer en Werk en het pas gebouwde en ingerichte stoephok officieel geopend.

Op dinsdagmiddag 5 april is er vanaf 14.00 uur een zuivelproeverij. U kunt ter plaatse gewelde biest proeven en genieten van een heerlijk stukje kaas. In de kuiperij is een demonstratie houtdraaien. U kunt spreuken en uitspraken noteren die met het boerenleven te maken hebben.

Tijdens de Museumdag van zaterdag 9 april kunt u vanaf 10.00 uur genieten van weer een zuivelproeverij met biest, yoghurt en kaas. Vrijwilligers breien horden. In de kuiperij is een demonstratie houtdraaien. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten zoals diverse oudhollandse spelletjes, kaarsen maken, kei verven en een speurtocht in het museum.

En verder is er de snuffelkraam met brocante en boeken. Die dag rijdt een grote groep liefhebbers van oude bromfietsen door de Alblasserwaard. Vanaf 13.00 uur arriveren ze bij het museum waar u de vele historische tweewielers kunt bekijken. U kunt zich hiervoor nog aanmelden. Deelname is gratis voor alle merken bromfietsen en solexen die ouder zijn dan 40 jaar.

Vanzelfsprekend dienen de bromfietsen aan alle wettelijke bepalingen te voldoen.

Een aanmeldingsformulier ziet u op de website www.zundappveteranenclub.nl.  

Gerelateerde berichten

Alle nieuwsberichten

Sparen bij Jumbo Slingerland Molenaarsgraaf

Wat een prachtige actie bij Jumbo Slingerland Molenaarsgraaf: B’tjes sparen voor goede doelen in Molenaarsgraaf en omgeving. Ook onze Historische Vereniging Binnenwaard heeft zich aangemeld en doet mee. Hoe werkt…

Stem Hvb Rabo ClubSupport

Sinds gisteren, maandag 4 september, tot en met dinsdag 26 september kunnen leden van Rabobank Lek en Merwede weer stemmen voor de Rabo ClubSupport actie ter ondersteuning van lokale verenigingen…